Konsulent InDesign automatiseret katalogproduktion

InDesign automatisering af katalogproduktion

Fejlfrit fra start til slut – i en fart

 

Skær op til 99 % af produktionstiden med InDesign automatisering

Tryk på knappen, og dit katalog er færdigt!

Manuel katalogproduktion strækker sig over måneder og kræver mange korrekturer. Det er et voldsomt pres for medarbejderen, da der ofte ligger en forventning om et hurtigt leveret og fejlfrit produkt, selvom udgangspunktet ikke er i orden.

Ved at automatisere jeres katalogproduktion kan I skære op til 99 % af mandetimerne. Vi har gentagende gange oplevet, at vores kunder gik fra at bruge et halvt år på færdiggørelse af deres katalog til kun en eller få dage efter en automatisering. Samtidig får de et fejlfrit katalog, fordi informationerne bliver autogeneret.

Outputtet er et ganske almindeligt redigerbart dokument, som I har mulighed for at redigere i datasamkøringen. Desuden kan kataloget let ændres til flere sprog og er i øvrigt nemt at udbygge med yderligere automatiseringer.

Semiautomatisk automatisering

En semiautomatisering af katalogproduktionen giver jer designmæssig frihed, da indholdet kan justeres fra gang til gang. Desuden er det mindre tidskrævende at opsætte. Det betyder, at det er hurtigere og billigere at komme i gang med – til gengæld kræver det lidt mere i den enkelte produktion.

Fuldautomatisk automatisering

Ved at fuldautomatisere katalogproduktionen er I sikret et ensartet udtryk samt en meget kort produktionstid.

Processen i automatisering af katalogproduktion

Trin 1: Opstart

Vi foretager en forventningsafstemning med jer og afdækker herefter jeres udgangspunkt, dvs. hvilke systemer dataene skal trækkes fra, og hvordan de kobles ind i InDesign. Vi laver en ny skabelon i InDesign ud fra forarbejdet samt eventuelle referencematerialer.

Trin 2: Stamdata struktureres

For at vi kan hjælpe jer med en automatisering af katalogproduktionen, skal vi se på jeres stamdata, da automatiseringen er afhængig af disse.  Eksempelvis skal der være en struktur for navngivning og placering af billeder, for at tekst og billeder kan kobles rigtigt sammen. Ofte udvider vi med flere stamdata for at sikre fundamentet. Andre gange skal vi have systemer til at snakke sammen.

Trin 3: Skabelonen indrettes, så den passer til automatisering

Vi tilpasser jeres InDesign dokument, så den bliver en skabelon, samt justerer skabelonen, så den er tilstrækkelig regelret, f.eks. mht. placering af grafik og tekstbokse.
Dernæst lægger vi ”logikken” på som et lag ovenpå designet, så skabelonen kan modtage kildedata.

Trin 4: Afprøvning af systemet og finjustering

I sidste del af automatiseringen foretages de sidste småjusteringer af f.eks. design og logik. Vi kan uddanne jeres medarbejdere i den daglige brug af automatiseret katalogproduktion samt udarbejde dokumentation og brugervejledninger.

Detaljer

Automatisering af katalogproduktion i InDesign er ofte baseret på XML. Vi automatiserer fra Excel, databaser (fx SQL) eller administrative systemer (fx Microsoft Dynamics AX).

Læs mere om Intellias konsulentprocesser her.                                  70 25 15 85