Fascinationen af at tage programmerne over grænsen

Fascinationen af at tage programmerne over grænsen

Hos Intellia elsker vi at bruge programmerne helt ud til kanten af hvad de kan.

Det er sjovt, når vi kan bruge Photoshop til at automatisere via batch-kørsler. Det er sjovt, når vi kan få InDesign til at lave effektive og fleksible layouts ved hjælp af smarte og produktive funktioner, og det er sjovt, når vi kan koble Excel sammen med InDesign for at lave brevfletning. Alt det er eksempel på standard funktioner som blot skal bruges rigtigt. Men der hvor det er endnu sjovere, og der hvor vi har vores opgaver, det er at udvide programmerne til mere end de kan, ved hjælp af selv de smarteste standard funktioner.

Et eksempel kan være plugins og Java scripting, hvor vi tilpasser InDesign til at hægte sig på en database, sådan at den automatisk kan lave vare kataloger på flere hundrede sider i løbet af få timer. Eller det kan være en mulighed for at tage indhold fra et administrativt system og lave avanceret brevfletning, hvor der bliver indpasset billeder, automatisk skaleret, og sider kan blive tilpasset efter behov. Det kan eksempelvis bruges til kursusbeviser, certifikater og produktblade, hvor man bruger indhold som allerede ligger i et administrativt system, men hvor det administrative system ikke i udgangspunktet spiller sammen med InDesign.

Når vi laver den slags løsninger, benytter vi os som regel af fire forskellige komponenter. Den første komponent er standard programmer fra Adobe, Microsoft, og fra andre anerkendte leverandøre. Gennemprøvet effektive programmer til overkommelige priser, hvor man får en stabil funktionalitet til en rigtig attraktiv pris.

Næste bestanddel er at vi kigger efter plugins eller andre færdig skrevne udvidelser, som bringer programmerne i stand til mere end de kan, direkte ud af boksen. Når vi laver automatisering, bruger vi eksempelvis et plugin fra det Engelske firma 65Bit, her benytter vi os af et plugin der hedder EasyCatalog. Dette plugin sikre at der kan modtages struktureret data, og at dataene kan fyldes ind i nogle klargjorte skabeloner, sådan at vi får lavet en automatisering.

Hvis vi ikke kan finde et færdigt plugin, så går vi selv ud og Javascripter på programmerne det giver os mulighed for at lave ting, som endnu ikke findes i plugin sammenhæng. Det giver os mulighed for at tilgå plugins på nye smarte måder.

Der er rigtig god dokumentation af scripting miljøerne i Adobe programmerne, og der er omfattende support på det i forbindelse med opdateringer, så ved at holde os inden for Adobes eget udviklings miljø, så sikre vi at løsningen også bliver ved med at være kompatibelt, når der kommer sikkerhedsopdateringer eller en næste større opdatering.

Og som en sidste komponent bruger vi ofte nogle strukturerede data, der ender vi tit med at bruge XML data, da det er sådan et fælles udvekslingsformat for strukturerede indhold. Hvis det skal trækkes fra en database, eller hvis det skal trækkes fra et administrativt system, og dernæst sendes i hovedet af InDesign eller for den sags skyld søster programmet FrameMaker, så er kombinationen af et prismæssigt attraktivt standard program, eventuelt et færdigskrevet plugin hvor man får meget for pengene, en god løsning. Scripting efter behov og struktureret data, ofte i XML, gør at vi kan lave effektive løsninger, hvor vi går endnu længere, end det som programmerne kan direkte fra leverandøren. Vi udbyder dette til rigtige attraktive priser. Prøv en gang at tage et kig på vores konsulentydelser hvis du har behov for noget hvor Adobe programmerne skal kunne mere end ”out of the box” og hvis det som du har behov for ikke allerede står på vores sider, så send en forespørgsel, måske har vi bare ikke laver beskrivelsen endnu.